Vi förstår våra kunder

Goda relationer bygger på tillit

Anders Stegerud började i branschen som 22-åring. Som resesäljare lärde han sig allt om hur kunderna har det ute i sina verksamheter. Genom att vara en god lyssnare och sin grundmurade övertygelse om att man ska leva upp till det man lovar byggdes många långsiktiga kundrelationer.

Som Anders själv säger: “Jag vet vilka problem det blir när grejer inte passar eller inte fungerar. Och ingen har tid för massa trassel”

Kunderna fanns, nu var det dags för verkstad

Dessa värderingar - och en rejäl hög med kunder som behövde hjälp - låg till grund för själva starten av egna bolaget Stegerud Steel 1995. Anders sålde på dagarna och tillverkade på nätterna.

Lokalerna fick han generöst nog låna initialt av fastighetsägaren Irene. De ligger perfekt i Kvarngården, ett av Varbergs mer centrala industriområden.  

Ett bra team baserat på samma värderingar

Efter några år kunde man köpa loss lokalerna. Det gav förutsättningar för utbyggnader och anpassningar i takt med att verksamhetens utveckling. Redan 1997 kom Gittan in i verksamheten.

Gittan sköter det administrativa och Anders är främst säljare och konstruktör. De delar samma värderingar och driver än i dag Stegerud Steel utifrån premissen att de gillar att göra ett bra jobb. 

Nya arbetstillfällen för ungdomar i stan

Många i personalen har arbetat här ända sedan 90-talet. Samtidigt är det viktigt med påfylllning av arbetskraft och ny energi.

Därför samarbetar Stegerud Steel med Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg. Ungdomarna på industriprogrammet erbjuds praktik hos oss  och inte sällan leder det till anställning när de är klara med skolan.

Här är några av oss i personalen, som du möter i kontakten med Stegerud Steel.